Spiegelreis met Enis Odaci en Herman Koetsveld

De Commissie Ontmoeting & Inspiratie van de Protestantse gemeente te Vroomshoop start op maandagavond 16 oktober met haar activiteiten tijdens het kerkelijk seizoen 2023-2024. Vanaf 19.45 uur is de inloop in het Kerkelijk Centrum Irene aan de Julianastraat in Vroomshoop. Koffie en thee worden dan gratis aangeboden aan de bezoekers. Die gaan samen met moslim Edis Odaci en christen Herman Koetsveld een fascinerende spiegelreis naar beide religies en door de tijd maken. Hierbij worden elkaars geloofsplekken, maar ook overeenkomsten en verschillen ontdekt. Het is een reis vol ontdekkingen, verbazing, ongemak en ontroering.

Herman Koetsveld is onder meer met queer moslims en de imam van de Sultan Ahmet-Moske in Zaandam in gesprek gegaan. Enis Odacii sprak onder meer met leden van de Gereformeerde Gemeente in Dordrecht en bewoners van een Benedictijns klooster. Die indringende en ook respectvolle gesprekken weerspiegelden hoe belangrijk het is om samen over grenzen en muren heen te kijken en zonder vooroordelen met elkaar in gesprek te gaan. Zo wordt een gespiegelde reis een hoopvolle reis naar de toekomst.

Enis Odaci is voorzitter van de stichting Humanislam en hoofd online van het magazine Volzin. Herman Koetsveld is protestants theoloog en als predikant aan de Westerkerk in Amsterdam verbonden. Beiden houden van open gesprekken en dialogen en zij schuwen ook op het eerste gehoor schurende vragen niet. De persoonlijke en doorleefde verhalen van beiden zijn uit het leven gegrepen en hebben ook hier en daar een theologische achtergrond. Daarbij zal de humor niet ontbreken. De spiegelreis van Enis Odaci en Herman Koetsveld van 16 oktober kan gratis bijgewoond worden.

Na deze aftrap met deze spiegelreis wordt door de commissie Ontmoeting & Inspiratie de reis door het kerkelijk seizoen vervolgd op woensdagavond 8 november aanstaande. Dan staat er een avond vol persoonlijke ontmoetingen onder de noemer ‘Speeddaten’ op het programma.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *