Amicitia steunt Voedselbank Twenterand Manna via speculaasactie



In een wereld vol uitdagingen en onzekerheden hebben we als gemeenschap een kans om onze krachten te bundelen en positieve verandering teweeg te brengen. Terwijl er elders in de wereld letterlijk gevochten wordt staan in Nederland binnenkort de Tweede Kamer verkiezingen op het programma. Bestaanszekerheid vormt daarin een indringend en actueel onderdeel in het leven van steeds meer landgenoten. Ook in de gemeente Twenterand.

Dat benadrukt nog maar eens de vastberadenheid van Amicitia om haar jaarlijkse speculaasactie te blijven verbinden aan een sociaal doel. Voedselbank Twenterand Manna biedt met haar Family Care-programma cruciale hulp aan de inwoners in onze gemeente die meer dan een steuntje in de rug nodig hebben. Ze voorzien onder andere in basisbehoeften zoals boodschappenpakketten, zelfs voor oorlogsvluchtelingen.

Amicitia probeert via haar jaarlijkse speculaasactie inkomsten te genereren voor dekking van diverse sportieve jeugdactiviteiten. Een deel van deze opbrengst komt ten goede aan Manna in de vorm van pakken speculaas. Deze worden toegevoegd aan het wekelijkse boodschappenpakket. Zo worden beide doelen bediend.

Leden van Amicitia zullen in november via hun eigen (familie)netwerk pakken speculaas verkopen. Inwoners van de gemeente Twenterand kunnen zelf aangeven hoe zij dit vorm willen geven. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een pakket speculaas voor eigen gebruik en een pakket bestemd voor levering aan Manna. Amicitia zorgt er dan voor dat alle bestellingen op de juiste plaats terecht komen. Ook andere combinaties zijn mogelijk.

De actie start op zaterdag 4 november loopt tot en met zondag 19 november. Uitlevering van de speculaas staat gepland voor eind november.

Amicitia en Manna danken alvast iedereen hartelijk die hieraan wil deelnemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *