Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari staat het voorlezen aan peuters en kleuters centraal.

De leesconsulenten van de bibliotheek Twenterand bezoeken in deze 10 voorleesdagen in totaal 22 peutergroepen in Twenterand. Ook komen er groepen kinderen naar de bibliotheek. De kinderen (en ouders) genieten daarbij van het verhaal over het vosje August uit het Prentenboek van het jaar `Help! Een verrassing!´ van Miriam Bos.

Lezen en voorlezen aan kinderen is belangrijk en leuk. Ook voor de ouders en opa´s en oma´s. Het prikkelt de fantasie van de kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Met lezen leer je veel meer woorden en het is goed voor je ontwikkeling. Als je naar school gaat heb je daar veel voordeel van.

Gratis lid worden bij de bibliotheek en vingerpopje vosje August

Voorlezen is heerlijk om te doen en gezellig! Kinderen die een per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden, leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Alle kinderen uit de Twenterand tussen de 0-6 jaar die nog geen lid zijn kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijgen zij tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek het  vingerpopje van vosje August cadeau.

Kom je langs? Je kan meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en meenemen naar huis!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *