SDO verliest opnieuw van Elko

Na de nederlaag tegen Elko twee weken geleden, kon SDO zich afgelopen zaterdag in Drenthe revancheren tegen de ploeg uit Elim. De Oranje-formatie kon tevens belangrijke punten pakken om uit de buurt van de degradatiezone te blijven.

Op het nieuwe kunstgrasveld van de thuisploeg floot de arbiter om 15:00 uur voor het beginsignaal. Elko startte sterk en kwam zeer spoedig op een 2-0 voorsprong. SDO antwoordde met twee treffers, waardoor het weer gelijk werd. Vervolgens was het wederom de beurt aan Elko, dat wegliep naar 6-2. De Westerhaarders moesten een antwoord schuldig blijven. Bij rust keken de Oranjehemden tegen een 9-3 achterstand aan.

Na rust probeerde SDO de rug te rechten, maar slaagde er niet in om in de buurt van de thuisploeg te komen. Een kwartier voor tijd stond er een 13-5 tussenstand op het bord. In de slotfase maakte de Reas-formatie de score dragelijker. Echter voor een heuse comeback kwamen deze doelpunten te laat. Einduitslag Elko – SDO: 18-12

Door deze terechte nederlaag blijft SDO de nummer drie van de ranglijst met maar twee punten meer dan hekkensluiter TOP. Met nog twee wedstrijden te gaan, moet de ploeg van Rick Zomer degradatie zien af te wenden.

Volgende week, op 1 juni, kan SDO zich in haar laatste thuiswedstrijd van deze jaargang veilig spelen. De SDO’ers treffen dan streekgenoot en concurrent TOP. De aanvangstijd van deze derby is 15:30 uur.

Tijdens deze laatste thuiswedstrijd zal Sem Wessels afscheid nemen van SDO. Hij maakt volgend seizoen de stap hogerop naar DOS ’46. Tevens zal Henk Jan Otten afzwaaien, hij gaat met ‘korfbalpensioen’.