Beloften Vroomshoopse Boys sluiten lang voetbalseizoen af

Op zaterdag 22 juni vindt op de velden van Sparta Enschede en Vosta de finaledag van de Kozijndeal Nederland beloften competitie plaats. Voor deze 26e editie hebben zich 16 teams geplaatst, waarbij Vroomshoopse Boys. Om 10.00 uur treden de talenten van de Boys in de eerste poulewedstrijd aan tegen hun leeftijdsgenoten van HHC Hardenberg. FC Dalfsen en Sparta Enschede zijn de andere beide tegenstanders in de poulefase.

Verschillende spelers die op de finaledag in Enschede een lang voetbalseizoen afsluiten, kwamen onlangs in actie op De Bosrand in Vroomshoop bij een speciale jubileumwedstrijd van het eerste elftal tegen de jongste jeugd van het 80-jarige Vroomshoopse Boys. Vele ouders en andere familieleden moedigden de pupillen aan. Het werd onder leiding van clubscheidsrechter Jerry de Jong een gezellig geheel, die louter winnaars kende.

foto van Mirjam Veneman

Vroomshoopse Boys kan zich na de vakantie opmaken voor een hernieuwd verblijf in de tweede klasse, die dan een gemeentelijk en regionaal tintje krijgt. DOS’37, Hulzense Boys en FC Dalfsen degradeerden uit de eerste klasse, terwijl vv Hellendoorn via de nacompetitie promoveerde vanuit de derde klasse. Opvallend genoeg degradeerden er maar liefst vijf teams dit seizoen 2023-2024 uit de tweede klasse I. Dat waren allereerst de rechtstreekse degradanten de nummers 13. en 14. HVV Tubantia uit Hengelo en PH uit Almelo. Via de nacompetitie degradeerden daarnaast SC Barbaros en BWO uit Hengelo en De Zweef uit Nijverdal naar de derde klasse.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *