Ook Westerhaar start met ‘In Balans met Actieve Ontmoeting’


In september start ook in Westerhaar het project ‘In Balans met Actieve Ontmoeting’. Dit project combineert bij inwoners vanaf 65 jaar ontmoeten, gezonde voeding en het voorkomen van vallen (= valpreventie). Inmiddels is dit project al volop aan de gang in Den Ham. Er is een groep van 12 deelnemers gestart en even zoveel deelnemers staan op de wachtlijst voor locatie Den Ham.
De opgedane ervaringen resulteren voor de deelnemers in het uitbreiden van sociale contacten en groepsgevoel creëren. Dit leidt weer tot nieuwe verbindingen. Alles bij elkaar bevordert dit project een gezonde levensstijl.

Programma in Westerhaar
Het programma bestaat uit een informatiebijeenkomst en 10 trainingen, waarbij er drie toepasselijke cursussen rondom de trainingen worden aangeboden. Na Den Ham volgen de andere drie kernen. Het is nu zeker dat in Westerhaar op 20 september om 13.30 uur gestart gaat worden met een informatiebijeenkomst en testmoment in Kulturhus De Klaampe.

Twee andere kernen volgen spoedig
De streefdatum voor de start van dit project in Vriezenveen is op 10 september, maar de locatie is nog niet bevestigd. Vroomshoop zal in oktober of november volgen. Later meer hierover.

Meer informatie en aanmelden
Inwoners vanaf 65 jaar of degene met zorgen rondom bijvoorbeeld van valrisico kunnen zich aanmelden. Mail naar slamberink@zorgsaamtwenterand.nl of bel 0546 – 481 456.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *