Old Stars Twenterand blijven actief

Weliswaar wordt er tijdens de zomerstop niet op de thuishaven bij vv Voorwaarts getraind door de Old Stars Twenterand, maar de wandelvoetballers blijven wel actief bezig. Met de bewoners van het lokale woon-zorgcomplex ’t Haarhuus wordt op gezette tijden gewandeld en gefietst. De gezamenlijke wandelingen en fietstochten door de mooie dreven van Westerhaar-Vriezenveensewijk vallen steevast goed in de smaak bij de Haarhuus-bewoners. Afgelopen donderdagmorgen was het weer zover en het overwegend zonnige weer was uitermate welkom.

 foto Rynette Hulsegge-Grootenhuis

Deze activiteit past naadloos in de sociaal-maatschappelijk binding die de begeleiders Welzijn van ’t Haarhuus voor hun bewonersgroep voorstaan. Daarnaast willen de Old Stars Twenterand bewust niet alleen intern op het walking football gericht zijn. In de week van de eenzaamheid werd met gasten een stadion van een betaald voetbalorganisatie bezocht. Ook werden al eens senioren uitgenodigd bij speciale bewegingsdagen.

Op vrijdagmorgen 23 augustus aanstaande beginnen onder leiding van de trainers Bernd Bove en Herjan Eshuis weer de trainingen voor het nieuwe seizoen van de wandelvoetbalclub op het sportpark Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Er zijn meer dan 30 voetballende senioren actief, die uit alle kernen van de gemeente Twenterand afkomstig zijn.

Een dag erop, op zaterdag 24 augustus, spelen twee teams van de Old Stars Twenterand mee bij een wandelvoetbaltoernooi van het Duitse FC Schüttorf. Het seizoen 2024-2025 staat in het teken van de viering van het 10-jarig bestaan van de Old Stars Twenterand met onder meer een groots opgezet jubileumtoernooi.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *