Beleef de natuur in de Engbertsdijksvenen met Staatsbosbeheer

KLOOSTERHAAR – Komende weken kunt u zich onderdompelen in de bijzondere natuur van de Engbertsdijksvenen. Staatsbosbeheer organiseert een gevarieerd aanbod aan excursies en voor de kinderen in de basisschoolleeftijd leuke kindermiddagen.

Zomerwandeling
Zondagochtend 18 augustus staat in het teken van de zomer. Ontdek welke planten er nu bloeien, welke insecten daar op af komen en welke vogels zich klaarmaken voor de najaarstrek. Door de vele regen is de verwachting dat de heide deze zomer uitbundig bloeit, het paarse decor is een thuis voor zandbijen en zandhagedis. Als waterrijk gebied is de Engbertsdijksvenen ideaal als leefgebied voor libellen, en de boomvalk die wel een paar libellen lust voor hij weer koers zet op het zuiden.

Kindermiddagen
Zaterdagmiddag 24 augustus is het tijd voor een Natuursafari – zomereditie, een ontdekkingstocht naar de planten en dieren in de Engbertsdijksvenen. Welke slimme trucjes heeft de natuur bedacht? Insecten die vogels voor de gek houden, planten met ‘honingmerken’ die bijen en vlinders aantrekken, de superkrachten van mieren die tot 400 keer zijn eigen gewicht kan dragen.  Na de vakantie, op zondag 15 september kan je ook mee Speuren naar diersporen, ontdek aan de hand van pootafdrukken, graaf- en vraatsporen welke dieren er in de Engbertsdijksvenen leven. Er zijn zoveel sporen te zien, áls je maar weet waar je kijken moet.

De kindermiddagen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en de ouders/verzorgers mogen kosteloos mee of kunnen zelf van de gelegenheid gebruik maken zelf zonder kinderen een wandeling in de Engbertsdijksvenen te maken.

Nachtelijke Avonturen
Op zaterdagavond 3 augustus vanaf 20.30 uur  en 14 september vanaf 19.00 uur organiseert Staatsbosbeheer excursies met speciale aandacht voor nachtdieren. Ervaar de rust van de nacht en leer meer over de fascinerende dieren die pas tot leven komen als de zon ondergaat. Deze avondwandelingen bieden een unieke kans om de geheimen van de nacht te ontdekken.

Aanmelden
Kom en beleef de natuur in de Engbertsdijksvenen met Staatsbosbeheer! Reserveren is eenvoudig en kan via www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/twente/activiteiten. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *