Naar Walibi met Leergeld

Leergeld Twenterand heeft de afgelopen week door een aanbod van stichting Het Vergeten Kind een aantal kinderen uit Twenterand een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Donderdag 15 augustus konden vijf en dertig kinderen samen met een of twee ouders gratis een dagje genieten op attractiepark Walibi in Biddinghuizen. Alsof het een schoolreisje was zijn ze met een bus opgehaald uit Twenterand.

Een dagje uit kan belangrijk zijn voor kinderen, maar vaak komt het er niet van als het thuis financieel even lastig is. Toch moeten alle kinderen kunnen meedoen is de slogan van Leergeld en dat geldt ook voor een kinderuitje. Daarom heeft de vereniging van Leergeld Stichtingen in Nederland een samenwerking gezocht met De Efteling. Vanuit Twenterand is dat echter lastig te organiseren en het vervoer is ook duur. Dit jaar kreeg Leergeld Twenterand echter het aanbod van Het Vergeten Kind om voor een bus naar Walibi te zorgen zodat vervoer en toegang gratis waren. Dat aanbod is uiteraard met enthousiasme aanvaard. Twee vrijwilligers van Leergeld Twenterand zijn als begeleider meegegaan. Voor de kinderen werd het een onvergetelijke dag. In de bus begon de pret al. Bij Elburg in de file werd door de kinderen al gescandeerd:  Walibi, Walibi, ….. En het weer werkte ook mee, zon en niet te warm. De achtbaan en het reuzenrad waren favoriet. Na afloop werd hier en daar al gevraagd naar een volgend uitje.

Leergeld Twenterand helpt kinderen uit gezinnen waar het financieel even lastig is en dat kan hulp zijn op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Heel breed dus. Het complete aanbod is te vinden op https://www.leergeldtwenterand.nl. En een aanvraag om ondersteuning moet simpel zijn. Is het aanvraagformulier te lastig, dan belt u gewoon met de coördinator op nummer 06-39743797. Als u contact zoekt komt er een intermediair van de stichting bij u thuis om te overleggen wat de behoeften van het kind zijn en hoe de stichting kan helpen. Bijvoorbeeld bij zwemles of voetbalspullen, maar ook bij muziekles of het bespelen van een instrument. En misschien is er behoefte aan schoolspullen of bijles, of kan de stichting helpen met de aanschaf van een fiets of een computer. Dat laatste kan met name belangrijk zijn nu groep 8 van de basisschool binnenkort de overstap maakt naar het vervolgonderwijs. Schroom niet een aanvraag te doen. Vorig jaar gingen al 240 kinderen u voor. Wilt u zelf meehelpen kinderen te helpen, kijk dan op https://www.leergeldtwenterand.nl/vacatures

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *