Vroomshoopse Boys begint goed aan bekeravontuur

foto van Jeannet Dogger

Op het zonovergoten sportcomplex De Bosrand startte Vroomshoopse Boys onder een goede publieke belangstelling het voetbalseizoen 2024-2025 met een bekerduel tegen vv Hellendoorn. Deze tegenstander was vorig seizoen gepromoveerd in de derde klasse en is komend seizoen samen met de Boys ingedeeld in de tweede klasse H. Op zaterdag 12 oktober is de competitiewedstrijd tussen deze teams gepland in Hellendoorn.

Dit was meteen al een mooie testcase om te zien hoe beide formaties er na enkele weken trainen voorstaan. De openingsfase was voor de bezoekers, maar een puike redding van Boys-doelman René Kok en een attente ingreep van centrale verdediger Lars Scholten voorkwamen een vroege achterstand voor de thuisploeg. Na een dik kwartier nam Vroomshoopse Boys met name op het middenveld het heft in handen en er kwamen meerdere doelrijpe kansen. In de 25ste minuut werd de aanvallende intenties beloond. Vanaf rechts vond vleugelspits Juliën Derks zijn opgekomen broer en rechter vleugelverdediger Jesper en tegen diens harde schot van dichtbij was Hellendoorn-doelman Luuk Broekman volstrekt kansloos: 1-0.

Nog voor rust werd het veldoverwicht van de Boys verzilverd. Eerst scoorde centrumspits Ramon de Jong in de 35ste minuut beheerst in de korte hoek: 2-0. Daarna vond middenvelder Siem Pierik in de 40ste het net met een beheerste schuiver vanaf links in de rechter hoek: 3-0. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld met een goed combinerende thuisploeg. In de 55ste minuut kwam Stef Kikkert ineens vrij aan de rechterkant en met deze kans wist de jonge aanvaller wel raad: 4-0.

Hoofdtrainer Robert Bosma gunde daarna de spelers Jesper Derks, Lars Scholten, Mats Scholten en Stef Kikkert rust en het viertal Niek Wessels, Sil Derks, Jordy Hofsink en Duncan Kelder kwamen voor hen in het veld. In de 62ste minuut leidde een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van René Kok tot een onfortuinlijk eigen doelpunt van de thuisformatie: 4-1. Middenvelder Leon Dogger kwam daarna vleugelaanvaller Nelson Runhart vervangen. In de 72ste minuut bekroonde Siem Pierik het overwicht van de Boys door met een geplaatst schot vanaf rechts doelman Luuk Broekman te kloppen: 5-1.

Het pleit voor de gasten dat ze niet opgaven en waar dat kon aanvielen. In de 77ste minuut profiteerde namens vv Hellendoorn spits Bram Kamphuis van een misverstand in de defensie van de Boys en hij wist de 5-2 aan te tekenen. De thuisclub kreeg daarna nog enkele dotten van kansen, maar wist niet meer te scoren. De gasten waren ook nog dichtbij een treffer, maar door goed voetenwerk wist Boys-doelman René Kok dat te voorkomen. Zo werd deze door arbiter Stan Endeman uit Luttenberg prima gefloten wedstrijd met als decor het nieuwe clubhuis met de zittribune in aanbouw met een volkomen verdiende 5-2 overwinning van Vroomshoopse Boys afgesloten. Dat betekent een goede stap in deze voorronde in de strijd om districtsbeker, waar twee van de vier ploegen door bekeren. Op dinsdagavond 3 september wordt er in Hengelo geoefend tegen kersverse eersteklasser ATC’65. Op zaterdag 7 september wordt er om 17.00 uur weer gebekerd door de Boys, dan in Borne bij eerste klasser Neo.

Tegen vv Hellendoorn werd met de volgende formatie gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks (55: Duncan Kelder), Lars Scholten (55:Jordy Hofsink), Sven Paters en Robert Veld; midden: Siem Pierik, Juliën Derks en Mats Scholten (55: Sil Derks); voor: Stef Kikkert (55: Niek Wessels), Ramon de Jong en Nelson Runhart (70: Léon Dogger).

Vroomshoopse Boys 2 bekerde thuis tegen DETO 3 uit Vriezenveen en wist met 1-0 te winnen. Vroomshoopse Boys 3 begon het seizoen goed door thuis De Zweef 3 met 4-0 te kloppen.

Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 speelde eveneens op De Bosrand en boekte en eclatante 9-2 overwinning op Vrouwen 3 van Neo uit Borne.