Triatlon Vroomshoop 2024 voor iedereen!

Afgelopen zaterdag stond onder heerlijke nazomerse omstandigheden de Jong & Laan triatlon Vroomshoop weer op het programma. Dit jaar bleek maar weer dat deze triatlon écht voor iedereen is! Van jong tot oud en van professionele triatleten tot spontane initiatieven van vriendengroepen, alles kwam voorbij op het parcours.

Reacties van lokale sporters

Vroomshoper Tom Weits, werkzaam bij goudensponsor Hilding Anders, besloot dit jaar de grenzen te verleggen. Na een aantal jaren de 1/8 triatlon te hebben volbracht ging hij zaterdag voor de kwarttriatlon. Na afloop kijkt hij tevreden terug: “Ik was maar liefst 5 minuten sneller dan ik verwachtte, ben wel echt helemaal kapot gegaan, maar met heel veel plezier! Volgend jaar sta ik zeker weer aan de start”.

De sportmaten Gerard en Edwin zijn regelmatig samen in het dorp en de nabije omgeving al hardlopend te spotten. Zaterdagochtend waren ze als vrijwilliger al vroeg in touw om het parcours bij de rotonde op te bouwen. Waarna zij ‘s middag weer samen aan de start van de triatlon stonden en een ware strijd hebben gevoerd, tot op de laatste minuut. Gerard gaf na afloop aan genoten te hebben maar niet kan wachten op de revanche volgend jaar tijdens de 15e editie van de triatlon.

Ook de dames van Sportlust 1 waren dit jaar sterk vertegenwoordigt op de 1/16 triatlon. De dames deden écht mee voor de fun: “we zijn een gezellig en sportieve groep en houden van een uitdaging. Het was wel zwaar omdat we in de ochtend nog gevoetbald hadden. Voor de voorbereiding zijn we deze zomer afgereisd naar Cherso en eerlijk gezegd was dat niet helemaal ideaal, wordt lachend door de dames aangegeven. Maar volgend jaar zijn ze weer van de partij!

Vader en zoon Berenst stonden samen aan de start van de 1/8ste en de 2 sportieve mannen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Vol trots zegt vader Gert na afloop: “ik had geen schijn van kans. Hij was me 6 minuten voor en dan wordt hij ook nog de beste twenterander op deze afstand!”

De dag werd zoals gebruikelijk weer afgesloten met de Kids triatlon en zoals langs de lijn terecht werd opgemerkt: op het eind van de dag blijft het prachtig om te zien hoe deze jonge kinderen zich nu al in een team of alleen sportief inzetten!

Snelste Twenteranders

Belangrijk onderdeel is de traditionele Twenterandse heat waar gestreden wordt om de wisselbekers voor snelste Twenteranders. Op de ¼ triatlon ging dit jaar de beker bij de dames naar Carolijn Worner (Vroomshoop) en bij de heren naar Danny Oude Geerdink (Vroomshoop). Op de 1/8 gingen de bekers naar Janine Moes (Vroomshoop) & Mikel Berenst (Vroomshoop). De volledige uitslagenlijst is terug te vinden op www.triatlonvroomshoop.nl/uitslagen2024.

Dank aan de vrijwilligers

Het bestuur van de triatlon kijkt terug op een zeer geslaagde editie met een groeiend aantal deelnemers. Vanwege de storm aan het begin van de week verliep de planning rondom de opbouw iets anders dan verwacht. Dankzij de inzet van de gemeente, brandweer en de vele vrijwilligers is dat goed gekomen, geeft Wim Huijgen namens het bestuur aan. Ook geeft het bestuur de complimenten aan de omwonenden langs het parcours welke ook dit jaar weer waterposten, watersproeiers en tuinslangen verzorgden. Het is mooi om te merken dat er zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor dit sportieve evenement. Op naar de 15e editie in 2025!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *