Vroomshoopse Boys onderuit bij NEO

Op het sportpark ’t Wooldrik in Borne startte Vroomshoopse Boys goed in het bekerduel tegen eersteklasser NEO. Het spel golfde op en neer en er kwamen doelrijpe kansen aan beide kanten. Bij de Boys wisten Ramon de Jong en Juliën Derks net niet het net te vinden. Zowel de thuisclub als de gasten zagen een doelpunt door buitenspel afgekeurd. In de 23ste minuut kwam namens NEO Stef Rompelaar opeens in vrije schietpositie en daarmee wist de attente spits wel raad: 1-0. Dat was tevens de ruststand van dit bekerduel. In de tweede helft liep de Boys steeds meer achter de bal, de tegenstander en de feiten aan. Heeft ook te maken met de twee weken langere seizoenvoorbereiding, die NEO heeft gekend. Opnieuw Stef Rompelaar was er in de 63 als de kippen bij om vrijstaand 2-0 te laten aantekenen. In de 77ste minuut schoot Bram Rikhof na een vlot lopende aanval NEO naar de 3-0 eindstand.

Door deze verdiende winst heeft NEO nu vier punten uit twee wedstrijden en staat op de drempel van door bekeren. In deze poule won Sportclub Markelo uit met 2-0 van vv Hellendoorn en heeft dat team heeft eveneens vier punten bij elkaar gespeeld. Dat betekent dat Vroomshoopse Boys op zaterdag 14 september perse moet winnen in Markelo om de knock-out-fase in de strijd om de districtsbeker te halen. Deze wedstrijd van de beide tweedeklassers begint om 17.00 uur.

De nederlaag bij NEO maakte duidelijk dat er ook op conditioneel gebied nog werk aan de winkel is voor hoofdtrainer Robert Bosma en zijn staf, maar daar is de voorbereiding voor bedoeld. Op zaterdag 28 september begint de Boys de competitie van de tweede klasse H. met een thuiswedstrijd tegen vv Dieren.

Vroomshoopse Boys 2 boekte de tweede achtereenvolgende bekerwinst. De mannen van trainer Alexander Fokkert klopten Bergentheim 2 uit met 3-1. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 speelden uit op de Rohorst met 1-1 gelijk tegen Vrouwen 2 van vv Den Ham. Vroomshoopse Boys JO19-1 oefende in Ootmarsum tegen KOSC JO19-1 en verloor met 5-2. Op dinsdagavond 10 september wordt er door het team van trainer Bernhard Wegdam thuis op de Bosrand gebekerd tegen SV Almelo JO19-1.