Voorverkoopdata ‘Alias Maurits’ zijn bekend

Er wordt momenteel wekelijks driftig gerepeteerd in het Muziek en Cultuur Centrum aan het Vredesplein in Vroomshoop door bijna 60 spelers en speelsters uit Vroomshoop en omliggende plaatsen. De enthousiaste cast, die louter uit gedreven vrijwilligers bestaat, bereidt zich intensief voor op de theatervoorstelling ‘Alias Maurits’. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van de Vroomshoopse regisseur Jennifer Jansen.

‘Alias Maurits’ speelt zich af Stegeren, Londen, Dachau, Vroomshoop en Stegeren

De doorleefde scenes spelen zich af in Londen, Dachau en Vroomshoop en voor het grootste deel bij de verzetsgroep Salland in Stegeren. Daarbij waren met name verzetsmensen uit Vroomshoop, Den Ham en Beerzerveld tijdens de laatste oorlogsjaren actief. Ook was daar verzetsman en telegrafist Jaap Beekman, alias Maurits, aan het zenden met de Raad van Verzet in Londen. Deze onverschrokken zelf bij Voorthuizen gedropte geheime agent bereidde zo de in totaal 13 geslaagde droppings met wapens, proviand en geheime agenten et cetera voor, een unicum in Nederland. Het waarheidsgetrouwe en meeslepende levensverhaal van Jaap Beekman werd door zijn zoon Philip Beekman uit Beerta toevertrouwd aan de Vroomshoper Hans Nieboer. Deze zette dit om in het script voor ‘Alias Maurits’, dat een opvolger is van de succesvolle theatervoorstelling in 2009 getiteld ‘5 april 1945’ over de bewogen bevrijding van Vroomshoop.

Theatervoorstelling wordt met zorg voorbereid

‘Alias Maurits’ is een spannend en aangrijpend epos over oorlog, liefde, verzet, verraad en bevrijding. De voorstelling wordt over het voetlicht gebracht in het theater van Het Punt in Vroomshoop op vrijdag 4 april, op zaterdag 5 april en op zaterdag 12 april 2025 en vervolgens op vrijdag 2 mei en zaterdag 3 mei 2025, steeds om 20.00 uur ’s avonds. De muzikale bijdrage is van pianist en componist Gezinus Veldman, van de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop, van arrangeur Henri Gerrits en van slagwerker Joost Visser. Er wordt speciaal gecomponeerde en gearrangeerde muziek voor ‘Alias Maurits’ tijdens de voorstellingen ten gehore gebracht. Als voice-over fungeert Alberto Stegeman en John Mulder zorgt voor de beelden en de verdere creatieve invulling, waarbij de decors. Bart de Jong tekent voor licht en geluid. Aan uniformen, kleding, decorstukken en verdere rekwisieten, waarbij een heuse zendkoffer met zendapparatuur, wordt de nodige zorg besteed. De originele zendapparatuur is onlangs ingebouwd door de deskundige vrijwilliger Remy Denker uit Almelo, voorzitter van de landelijke Vereniging van Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON), die 6600 leden telt. Ook fietsen en radio’s uit de oorlogsjaren ontbreken niet.

Fysieke voorverkoop entreekaarten op 9 en 23 november 2024

Voor het kopen van entreekaarten a € 20,00 voor de theatervoorstellingen van Alias Maurits wordt op de zaterdagochtenden 9 en 23 november aanstaande van 9.00 uur tot 12.00 uur een fysieke voorverkoop in het grand café van Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop gehouden. Dan kan iedereen stoelen voor zichzelf of desgewenst ook voor familieleden en/of kennissen op de gewenste data in de theaterzaal van Het Punt reserveren. Als er dan nog entreekaarten over zijn, kunnen die na 23 november 2024 voor € 23,00 via de ticket box van Het Punt worden besteld. ‘Alias Maurits’ wordt onder auspiciën van het 4 mei comité Vroomshoop gehouden en is onderdeel van het programma van gedenken en vieren van 80 jaar vrijheid in april en mei 2025.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *