Old Stars Twenterand blikken vooruit op jubileumviering

In 2015 werd er door een aantal senioren van 60 jaar en ouder uit alle kernen van de gemeente Twenterand gestart met walking football. Toen nog een betrekkelijk nieuw fenomeen, dat intussen flink aan terrein en populariteit heeft gewonnen in ons land en ook in omringende landen. De Old Stars Twenterand, zo ging de nieuwe club heten, kozen vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk als gastheer, waar wekelijks op het sportcomplex Het Twistveen op de vrijdagochtenden op het kunstgras wordt getraind onder de deskundige leiding van de trainers Bernd Bove en Herjan Eshuis. In de vier Jumbovestigingen in de gemeente Twenterand werd direct al een prima kledingsponsor gevonden.

Ledengroei

De Old Stars kennen intussen meer dan 30 leden, die wekelijks volop genieten van hun geliefde spelletje. Dat past in de visie van de ‘fitte en vitale’ gemeente Twenterand op sport- en beweegactiviteiten voor haar inwoners, waartoe ook de doelgroep senioren behoort. De vitaliteit van de Old Stars Twenterand kwam tot uiting in de 9e jaarvergadering, die op vrijdagmorgen 13 september nog voor de wekelijkse training aan in de kantine van vv Voorwaarts werd gehouden.

Meer dan wandelvoetbal alleen

Onze actieve club doet veel meer dan wandelvoetbal alleen, zo benadrukte voorzitter Hans Nieboer namens het bestuur, waarvan verder Dick Netters, Eduard van der Heiden en Joop Snippe deel uitmaken. Zo wordt er met elkaar meegeleefd in lief en leed en worden er leuke activiteiten op touw gezet. Ook zijn er gezellige onderlinge bijeenkomsten, waarbij een maandelijkse soos in De Klaampe tijdens de winterperiode. Regelmatig wordt er door de Old Stars Twenterand met bewoners en rolstoelgebruikers van het woon- en zorgcomplex ’t Haarhuus in Westerhaar-Vriezenveensewijk gewandeld en gefietst. Old Star Jan Tijhuis maakte tijdens de jaarvergadering namens de activiteitencommissie het aantrekkelijke programma voor het seizoen 2024-2025 bekend, waarbij de nodige cultuur en sport.

Ook actief bij regionaal ‘kuiervoetbal’ en bij toernooien

Op initiatief van de Old Stars Twenterand wordt er samen met clubs in de regio in het nieuwe seizoen periodiek onderling ‘kuiervoetbal’ in partijvorm gespeeld. Daarbij is deelnemen belangrijker dan winnen. In externe toernooien laten teams van de Old Stars Twenterand zich daarnaast ook gelden. Onlangs werd er meegespeeld in een toernooi bij het Duitse FC Schüttorf‘09 en op 11 september j.l. nog bij een toernooi van AVC Heracles in Almelo. Daar werd een prima derde plaats behaald door de Old Stars Twenterand in een wandelvoetbaltoernooi, dat door FC Utrecht werd gewonnen.

Op naar het 10-jarig jubileum

Het tienjarig bestaan van de Old Stars Twenterand wordt volgend jaar gevierd met een gezellige onderlinge activiteit en met een groots jubileumtoernooi bij vv Voorwaarts. De voorbereiding daarop is al begonnen en diverse clubs hebben hun medewerking al toegezegd. Dat toernooi wordt gecombineerd met de viering van het 75-jarig bestaan van de voetbaltrots van Westerhaar-Vriezenveensewijk en vindt op vrijdag 4 juli 2025 plaats.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *