Jeugdig Vroomshoopse Boys bekert door

Op het kunstgras van het sportpark Endemansdijk in Markelo bekerden de tweedeklassers Sportclub Markelo en Vroomshoopse Boys tegen elkaar. De opdracht voor de gasten was duidelijk. Winst betekende een plek in de knock-outfase van het bekertoernooi. Voor de thuisploeg was een gelijkspel voldoende om zich van een verder bekeravontuur te verzekeren.

Na 4 minuten zag het scenario er al anders uit. Niek Wessels kopte de bal knap door naar Sil Derks, die de bal langs de verbouwereerde doelman Jordy Mooijman van de thuisploeg tikte: 0-1. Na 9 minuten leek een scherp aangesneden corner vanaf links van Ramon de Jong zomaar in het doel te belanden, maar dat werd met een uiterste krachtsinspanning door de goalie van Sportclub Markelo voorkomen. Een minuut later nam Sven Paters namens de Boys vanaf 25 meter een vrije trap, maar de bal vloog net naast de rechter paal.

De toon was gezet en de soepel combinerende gasten waren duidelijk comfortabeler aan de bal dan de wat angstig spelende thuisformatie. Tot grote doelrijpe kansen leidde dit niet voor de Boys, omdat de defensie van Sportclub Markelo op zich goed stond. Na een half uur kreeg de thuisploeg uit het niets van dichtbij een grote schietkans, maar de bal werd hard over geschoten. De rust brak aan met een verdiende 1-0 voorspong voor de Boys.

In de tweede helft begon Sportclub Markelo fel aan de wedstrijd en dat leidde hier en daar tot irritaties in het veld. In de 57ste minuut was daar het tweede geel, dus rood, vanwege aanmerkingen op de leiding voor René Kuipers van de thuisploeg. Hoofdtrainer Thijs Houwing van Sportclub Markelo deed een duit in het zakje en kreeg ook de gele kaart voorgeschoteld door arbiter Bram Leeflang. In de 68ste minuut werden aan Boys-zijde Arjen van den Akker en Siem Pierik gewisseld voor Tom Pierik en Duncan Kelder. Het pleit voor het tiental van de strijdbare thuisploeg dat met opportunistisch spel de aanval werd gezocht. Het was aan twee uitstekende reddingen van Boys-goalie Chiel Sickman te danken dat de thuisformatie niet scoorde.

Er kwam door de aanvallende impulsen van de thuisploeg ruimte voor de tegenstoten van de Boys en dat leidde in de 75ste minuut tot een tweede treffer. Sven Paters nam een vrije trap van tenminste 25 meter en heel zuiver en onhoudbaar werd de bal knap in de linker hoek geschoten: 0-2. In de 78ste minuut werd bij de Boys Niek Wessels gewisseld voor Sten Runhart en in de 83ste minuut kwam Hugo Dubbink voor Sil Derks in het veld. In een turbulente slotfase gebeurde er van alles. Eerst werd een doelpunt van Boys-speler Jesper Derks afgekeurd en ging de 0-3 niet door. Sven Paters kreeg vervolgens bij een opstootje zijn tweede gele kaart en de centrale verdediger va de Boys kon met rood vertrekken. Ramon de Jong lobde de bal nog op de lat en in de extra tijd kreeg Ivar Meengs van Sportclub Markelo na een onreglementaire tackle zijn tweede gele kaart, dat betekende ook in zijn geval rood.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond de eindstand 0-2 op het scorebord. Dat betekent dat Vroomshoopse Boys als poulewinnaar verder bekert, ook al door de verrassend ruime nederlaag van eersteklasser NEO bij vv Hellendoorn. NEO bekert overigens ook door. De formatie van hoofdtrainer Robert Bosma en zijn assistent René Netters speelde in Markelo met een jeugdig team zonder de routiniers Lars Scholten, Léon Dogger en Robert Veld en dat geeft de bekerwinst nog meer glans. Tijdens de eerste competitieronde van de tweede klasse H. op 21 september is Vroomshoopse Boys vrijaf en een week daarop wordt thuis gespeeld tegen vv Dieren.

In Markelo werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Arjen van den Akker (68: Tom Pierik), Sven Paters en Simon Kempers; midden: Juliën Derks, Mats Scholten en Siem Pierik (68: Duncan Kelder); voor: Ramon de Jong, Niek Wessels (78: Sten Runhart) en Sil Derks (83: Hugo Dubbink).

Vroomshoopse Boys 2 haalde overtuigend de volgende bekerronde. Thuis werd met maar liefst 7-0 gewonnen van PH 2 uit Almelo. Ook Boys 3 liet de voeten spreken en won op De Bosrand met 4-1 van Sparta Enschede 4. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 boekte bij Vrouwen 1 van Sportclub Lemele een 2-0 overwinning. Vroomshoopse Boys JO19-1 speelde in Albergen in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-4 gelijk tegen De Tukkers JO19-1.