SDO trekt 2 punten over de streep

Afgelopen zaterdag 14-09 was het dan eindelijk zover. De eerste thuis wedstrijd van het seizoen 2024/2025. Met een lekker temperatuurtje door de heerlijke zon die scheen over sportpark het Twistveen floot de scheidsrechter de wedstrijd om 15:30 in.

Op papier een mooie wedstrijd waarbij beide teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. En dat bleek ook. Na wat moeizame aanvallen van de REAS-formatie nam Regio de voorsprong. Ze trokken een gat van 1-4. Op dit moment liet Rick Zomer weten dat we een tandje bij moesten schakelen. En het hoofd koel moesten houden. En dat wist SDO te doen, het hoofd koel houden en veerkracht tonen.

De korf was gevonden en SDO wist ook te scoren. Na wat belangrijke verdedigde acties en mooie aanvallen groeide het zelfvertrouwen en was het SDO dat Regio in de tang had. Echter liet Regio merken dat ze niet voor niks af waren gereisd naar het oosten. En wisten ze vlak voor rust de voorsprong te pakken.

Ruststand 6-7 in het voordeel van de uitploeg.

Zowel het publiek als de spelers van SDO hadden er alle vertrouwen dat de punten in Westerhaar zouden blijven. Vanaf minuut 1 in de 2e helft was het SDO die het heft in handen nam. En trokken ze het goede gevoel en vooral strijdlust door. Met 4 doelpunten gelijk na rust wist SDO een gat te slaan naar 10-7.

Regio liet nogmaals zien dat ze geen 48km hadden gereden voor noppes en wist de aansluiting te behouden en trokken het gat terug naar 2. Met 2 mooie aanvallen van de Oranjehemden trok SDO het gat naar 12-8.

Met dat gat van was het SDO dat de wedstrijd naar zich toe had getrokken en zo de wedstrijd zakelijk wist binnen te halen. Eindstand 12-10.

Volgende week spelen de Westerhaarders tegen een zeer bekende tegenstander Blauw Zwart uit Wierden. Aanvang 15.30 uur.