VV Hellendoorn – VV Vroomshoopse Boys

Op het gloednieuwe kunstgras van VV Hellendoorn wordt, na een minuut stilte voor het deze week overleden Vroomshoopse Boys erelid Stef van Laar, afgetrapt.

De gasten komen goed uit de startblokken. Na een verre inworp van Jesper Derks wordt de bal behendig doorgetikt en staat Julien Derks vrij voor de keeper. Met een katachtige beweging weet keeper Luuk Broekman deze kans onschadelijk te maken.

De eerste 20 minuten domineren de gasten en bepalen het spelbeeld, echter leidt dit niet direct tot kansen. In de 23e minuut wordt een corner van Léon Dogger door Sil Derks doorgekopt, helaas vliegt deze inzet net via de lat over.

Uit het niets valt dan ook 2 minuten later de 1-0 voor VV Hellendoorn. Door een snelle combinatie over de rechterkant wordt de Boys verdediging uitgespeeld en scoort Bram Kamphuis.

De spelers van trainer Robert Bosma laten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en blijven het spelbeeld bepalen. In de 30e minuut wordt hun inzet dan ook beloond met de gelijkmaker. Het schot van Boys aanvoerder Léon Dogger wordt nog tegengehouden, maar via de keeper belandt de bal bij Sil Derks, die beheerst de bal binnenschiet, 1-1.

Het laatste kwartier van de 1e helft is het weer de Boys die het spelbeeld bepaalt, echter wordt er niet meer gescoord. Ruststand 1-1

In de tweede helft komen Hugo Dubbink en Duncan Kelder het veld in als vervangers voor Ramon de Jong en Simon Kempers. Het wordt direct al duidelijk dat de gasten niet voor 1 punt komen, maar voor de volle winst. Het is wederom Vroomshoopse Boys , die de wedstrijd bepaalt, volop in de aanval gaat, met een verdediging die staat als een huis. In de 52e minuut is het dan ook raak. Een perfect genomen corner van Sven Paters wordt door Jesper Derks ingekopt ,1-2. In de 61e minuut is het weer raak en is het opnieuw Jesper Derks, die scoort. Met een mooie solo actie, die net buiten de 16 meter begint, omzeilt Jesper 2 verdedigers van Hellendoorn en schiet de bal hard in waarna de stand 1-3 is.

In de 68e minuut wordt een makkelijk gegeven penalty, vanwege overtreding op Juliën Derks, genomen door Sven Paters. Het harde schot van Paters wordt echter door de Hellendoornse doelman Luuk Broekman onschadelijk gemaakt.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd zien we een wat rommelig spelbeeld. Hellendoorn geeft vol gas om toch nog terug te komen in de wedstrijd.

In de 80e minuut neemt Léon Dogger een corner die Jesper Derks wederom perfect inkopt, 1-4.

In de 84e minuut is het de Hellendoornse aanvoerder Ruben Hendriks die de eindstand bepaalt. Een vrije trap net buiten de 16 wordt door hem loepzuiver in de rechterbovenhoek geschoten.

Gelet op het spelbeeld een terechte overwinning voor Vroomshoopse Boys.

Tegen VV Hellendoorn werd in de volgende opstelling gespeeld: Doel: Chiel Sickman; achter Jesper Derks, Robert Veld, Sven Paters: Simon Kempers (46:Duncan Kelder), midden Tom Pierik, LéoDogger

en Juliën Derks; voor: Sil Derks (84 Niek Wessels): Ramon de Jong (46 Hugo Dubbink) en Nelson Runhard (84 Sten Runhart)

Vroomshoopse Boys 2 ging in Nieuwleusen onderuit met 0-5. JO19-1 moest met 1-2 het onderspit delven tegen Hulzense Boys. JO17-1 van trainer Gerjan Kosters wist de 1e overwinning van dit seizoen te behalen. Met 3-1 werd gewonnen van koploper Den Ham.