Nacht van de Nacht op 26 oktober: Ga je mee uit?

 Op zaterdag 26 oktober wordt voor de twintigste keer de Nacht van de Nacht georganiseerd: een uniek moment om de magie van een donkere, stille nacht te herontdekken. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om te genieten van de duisternis, ook in Overijssel. Tijdens de Nacht van de Nacht staan we stil bij het belang van duisternis en moedigen we ook gemeenten aan om hun straatverlichting te dimmen en bedrijven om over te stappen op natuurvriendelijke verlichting.

Beleef de nacht in Overijssel

In het kader van de Nacht van de Nacht worden in heel Overijssel activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ga bijvoorbeeld samen met je hele gezin naar het theater met bosdieren in De Nooterhof in Deventer of bezoek het familiefestival van Quintus in Kampen, met natuur-en kunstworkshops. Voor avonturiers is er straatfotografie in de nacht in Markelo en de kans om op planeten-en sterrenjacht te gaan in Fortmond bij Observatorium De Kade. Nieuwsgierig naar een activiteit bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.

Waarom het donker zo belangrijk is

Het donker is essentieel voor de natuur. Dieren zoals insecten, vleermuizen en trekvogels hebben de nacht nodig voor hun overleving. Het kunstmatige licht verstoort hun leefomgeving en natuurlijke ritmes, met dramatische gevolgen. Maar ook voor ons als mensen is het donker onmisbaar. Kunstmatig licht verstoort onze biologische klok, wat leidt tot slaapproblemen, vermoeidheid en zelfs verhoogde stress. Zonder donkere nachten raken we uit balans. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *