Nachtje(s) weg in de herfstvakantie

In deze Overijsselse gemeenten vind je de meeste (en oudste) accommodaties. Toeristen die willen overnachten in Overijssel hebben de keuze uit 10.952 officieel geregistreerde accommodaties, verspreid over de verschillende gemeenten. In Steenwijkerland is het grootste aanbod aan vakantieonderkomens: in deze gemeente vind je er maar liefst 1.537. Ook in Hardenberg en Ommen zijn veel accommodaties te vinden en hebben toeristen dus volop keus. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, op basis van cijfers van Kadaster.

Meeste keuze in Steenwijkerland
Van alle Overijsselse gemeenten, hebben toeristen in Steenwijkerland de meeste keuze uit vakantieonderkomens. In de gemeente zijn onder andere meerdere vakantieparken te vinden waar je in een huisje kan verblijven, zoals Vakantiepark Giethoorn en De Wiedense Meren.

Dit zijn de vijf Overijsselse gemeenten met de meeste geregistreerde accommodaties:

Steenwijkerland: 1.537 accommodatiesHardenberg: 1.514 accommodatiesOmmen: 1.208 accommodatiesRijssen-Holten: 896 accommodatiesWierden: 792 accommodaties
In Borne lijkt juist de minste vraag te zijn naar overnachtingsmogelijkheden. In de hele gemeente zijn slechts vier geregistreerde accommodaties te vinden.

Benieuwd hoeveel accommodaties er geregistreerd staan in jouw gemeente? Dit en meer lees je op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/overzicht-accommodaties-per-gemeente.

Accommodatiedichtheid: dit zijn de koplopers
Per 100 woningen, zijn er in Overijssel twee accommodaties geregistreerd. Wel zijn er grote verschillen per gemeente: zo zijn er in Ommen maar liefst 15 accommodaties per 100 woningen. Ook in Wierden (8), Steenwijkerland en Staphorst (beide 7) zijn er per 100 woningen relatief veel accommodaties.

Oudste accommodaties van Overijssel
Van sprookjesachtige kastelen tot authentieke kloosters en karakteristieke herenhuizen: door Overijssel heen vind je verschillende pareltjes van al honderden jaren oud. Als je écht een stap terug in de tijd wil zetten, is Proveniershuis (Monument en Bed) in Hasselt de perfecte plek. Het proveniershuis dat hier staat stamt oorspronkelijk af uit 1618 en is daarmee het oudste gebouw met logiesfunctie van Overijssel. De top vijf oudste accommodaties in de provincie is:

Proveniershuis (Monument en Bed) – Rosmolenstraat 3, Hasselt (bouwjaar 1618) Hotel De Leeuw – Nieuwstraat 25, Deventer (bouwjaar 1660)De Familieboerderij – Oldenzaalsestraat 135, Losser (bouwjaar 1700)Pension Ruimzicht – Flisweg 14, Holten (bouwjaar 1700)De Potstal – Bezoensweg 1, Staphorst (bouwjaar 1744)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *