Voorbereidingen Turvenloop in volle gang

Zaterdag 28 december 2024 vindt alweer de 10e Turvenloop plaats in Langeveen.

fotograaf ‘Carnavalsvereniging De Turftrappers’

De Turvenloop wordt in samenwerking met CV de Turftrappers georganiseerd. Zoals elk jaar staat er weer een enthousiaste groep vrijwilligers klaar om dit evenement tot een groot succes te maken. Deze hardloopwedstrijd vind plaats op het Drieschichtsplein in Langeveen. Kijk op de website van de Turvenloop www.turvenloop.nl voor meer informatie.

News Outside G-run

De News Outside G-run kwam vorig jaar voor het eerst tot uitdrukking in samenwerking met VAST (Vereniging Aangepast Sporten Tubbergen). VAST is opgericht in 2018, met als doel ‘iedereen moet kunnen sporten, op welke manier dan ook’. Daarnaast zet VAST zich in om verenigingen te enthousiasmeren, om mensen met afstand tot sporten op te nemen in hun verenigingen. VAST en de Turvenloop zijn bijzonder blij dat de samenwerking weer wordt voortgezet.
De afstand van de News Outside G-run is 500 m en deze start om 14.15 uur.

Wandelen

Er zijn weer prachtige wandelroutes uitgezet. De wandelcommissie doet elk jaar hun uiterste best om gevarieerde en mooie routes uit te zetten, met onderweg uiteraard koffie, thee, warme chocolademelk en natuurlijk overheerlijke soep. Er zijn 3 wandelroutes: 5 km, 10 km en 15 km.
De wandelroutes zijn op te halen bij café restaurant Waaijer, Hardenbergerweg 275 in Langeveen.
Je kunt starten met wandelen vanaf 9:00 uur. Ook is de wandelroute van 5 km rolstoeltoegankelijk.

Hardlopen

De hardlooproute gaat net als vorig jaar weer dwars door het dorp, waardoor het voor zowel toeschouwer als deelnemer aantrekkelijker is. Eén ronde is 2,5 km, waardoor de hardlopers meerdere rondjes zullen moeten lopen, afhankelijk van het totaal aantal kilometers. Traditioneel gaat de ronde weer door Cafe-Restaurant Waaijer, wat altijd een extra dimensie geeft.
Om 13.11 uur zal het startschot klinken voor de 5 km en 10 km.

KOSMO Kidsrun

De KOSMO Kidsrun is een terugkerend succes. Het enthousiasme van de kinderen spat eraf. De lengte van de afstanden zijn op de leeftijdsgroepen aangepast, zodat dit voor vrijwel alle kinderen haalbaar is. Er zijn 3 leeftijdscategorieën. De jongsten mogen op de loopfiets aan de start verschijnen, eventueel door ouders begeleid. Zij lopen 1 rondje van 250 m. Kinderen met de leeftijd van 4 tot 8 jaar lopen 2 rondjes (in totaal 500 m) en de kinderen met de leeftijd van 9 tot 12 jaar lopen 3 rondjes (in totaal 750 m). De KOSMO Kidsrun zal beginnen om 14.30 uur.

Teams competitie

Ook dit jaar kunnen teams meedoen aan de Turvenloop. Je kunt als team deelnemen vanaf 3 personen tot maximaal 5 personen. Je kunt je aanmelden als bedrijf, sportclub, organisatie maar ook als vriendengroep of vereniging. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Voor informatie en opgave kun je mailen naar info@turvenloop.nl.

Hardloopclinic

Voor beginnende hardlopers is er de mogelijkheid om aan een hardloopclinic deel te nemen. Elke maandag- en donderdagavond wordt er getraind onder begeleiding van een professionele hardlooptrainer, gedurende 10 weken. Het doel is om op 28 december 5 km te kunnen hardlopen.

Nieuw is dit jaar de samenwerking met de sportfysiotherapeut. Voor en na de clinic worden de deelnemers getest op fitheid en door looptesten.
Inschrijven voor deze hardloopclinic kan via info@nieuwmeijerfysio.nl .

Inschrijven

Inschrijven voor het hardlopen kan via www.turvenloop.nl. Ook kun je je op de dag van de turvenloop (28 december) inschrijven bij Cafe restaurant Waaijer. Via het emailadres info@turvenloop.nl kan men zich opgeven voor de teams competitie.

Het belooft een sportief en gezellig evenement te worden, waarbij deelnemers zowel individueel of als team kunnen deelnemen. Ook kinderen en mensen met een beperking kunnen meedoen met de daarvoor bestemde lopen/wandelroutes. De organisatie hoopt op een mooie winterse dag met veel enthousiaste mensen, met een gezellig samenzijn na afloop van het evenement bij café restaurant Waaijer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *