Muzikaal talent presenteert zich live



DEN HAM/OMMEN – Het is een avond waarop muzikaal talent zich presenteert. Met een jongste muzikant die 25 jaar is en een oudste die zeventig lentes telt. Komende maandag 4 november vormen vier horecagelegenheden in hartje Ommen het decor voor een muziekavond, waarbij in totaal zestien bands live voor het voetlicht treden.

Het evenement is opgezet door Tonie Bosch uit Den Ham, niet alleen geluidsman maar als boeker ook betrokken bij heel wat evenementen.
“Het idee van deze avond is dat zestien talentvolle bands zichzelf kunnen promoten”, vertelt Bosch.
“Dat doen we heel bewust op een maandagavond. Veel horecagelegenheden zijn op die avond immers gesloten, waardoor de uitgenodigde uitbaters alle gelegenheid hebben om erbij te zijn. Ook is deze avond bedoeld voor organisatoren van allerhande evenementen: van dorpsfeesten en festivals tot Oranjeverenigingen en motorclubs. En hoewel ook het ‘gewone’ publiek welkom is, is de avond in eerste instantie bedoeld voor organisatoren van evenementen.”
Er komt die avond een grote variëteit aan muziekstijlen voorbij. “Van akoestisch tot stevige rock, er is voor elk wat wils. En we hebben nog een aardige primeur. Een geheel nieuwe band maakt namelijk z’n debuut, geformeerd uit muzikanten die eerder hun sporen hebben verdiend in andere bands. De naam van deze nieuwe band wordt die avond bekendgemaakt.”
Hart en ziel
Sinds een aantal jaren heeft Tonie Bosch zijn eigen boekingsbureau Boekingzz. En daarmee speurt hij voortdurend naar talent. “Bands die niet op basis professionele basis muziek maken. Al zijn het stuk voor stuk bands die garant staan voor een goed stuk muziek en entertainment. Muzikanten die met hart en ziel spelen.”
Behalve met boekingskantoor Boekingzz timmert de Hammenaar ook al jaren aan de weg met zijn geluidsbedrijf Bandzz. Inmiddels heeft hij meer dan vijftig bands in zijn ‘stal’. “Voor mij is dit niet alleen werk, maar hier ligt ook mijn grote passie. Waarbij mijn grootste drijfveer is: werk maken van je hobby en je werk hebben van andermans hobby.”
Rondje om de kerk
Hij begon destijds met het idee om bands aan optredens te helpen. “Ze uit het ‘rondje om de kerk’ te halen en te zorgen dat ze ook eens buiten hun bekende kring kunnen optreden. Ze aan de ‘voorkant’ helpen door ze een professionele uitstraling te geven. En dat de boel ter plaatse goed is georganiseerd, ook als het gaat om de technische faciliteiten. Waarbij ik intermediair ben tussen de organisatie en de band. Met als idee dat we zowel de muzikanten als de organisatie ‘ontzorgen’. Organisatoren hebben namelijk soms geen idee wat er komt kijken bij een liveoptreden van een band. En de muzikanten op hun beurt hoeven zich niet om allerlei randzaken te bekommeren, maar kunnen zich helemaal richten op wat ze het liefst doen: muziekmaken.”
De vier locaties bevinden zich op loopafstand van elkaar. Het gaat om de Stadsbrouwerij Ommen, café De Herberg, de Herberg Music Hall en de Vrienden van Ommen. De promoavond duurt van 18.00 tot 23.30 uur.

FOTO:

Zangeres Lisa met rockcoverband Frontal, een van de formaties die zichzelf die avond live presenteert.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *